2017. December 18., Hétfő

A Tokaj Kereskedőház borait a vendéglátóhelyeken is értékesítik októbertől


A Sky Way húrtechnológia - már 2017-ben megváltoztatja a világot! - Információ -

A Tokaj Kereskedőház Zrt. értékesítési megállapodást kötött a hazai vendéglátóhelyeket ellátó Veritas Borkereskedéssel, amelytől 15 százalékos árbevétel-növekedést remél a belföldi értékesítés területén – mondta a társaság vezérigazgatója az MTI-nek pénteken.
Gaálné Király Enikő hozzátette: a megállapodással évi negyedmillió palackkal növekedhet a minőségi Tokaji borok eladása a hazai idegenforgalmi- és vendéglátóhelyeken. Több mint 2200 vendéglátóipari egységben lesz elérhető ezentúl a Tokaj Kereskedőház borkínálata.
Kiemelte, hogy a megállapodás áttörést jelent a Tokaj Kereskedőház értékesítési stratégiája szempontjából, hiszen eddig nem volt jelen ebben a piaci szegmensben.
Gaálné Király Enikő arra számít, hogy a megállapodás révén 2016-ban már mintegy 250 ezer palack bort értékesítenek a szektorban, a Tokaj Kereskedőház ebből származó árbevétele pedig 15 százalékkal bővül. Hozzátette, hogy a magasabb haszonkulcsot felmutató prémiumszegmensben történő értékesítés miatt emelkedő árbevételből a Tokaj Kereskedőház a minőségi szőlőalapanyag felvásárlási árának évről-évre történő folyamatos növelését finanszírozza.
A bel-, és külföldi piacokon a kereskedőház évente 6-8 millió palack bort értékesít, a tervek szerint három éven belül elérik majd a 10 millió palackot.
A vezérigazgató közölte: a mintegy 130 dolgozót foglalkoztató Tokaj Kereskedőház Zrt. az idén a múlt évihez hasonló, 2 milliárd forint körüli árbevétellel számol.


Forrás:
MTI

Kiemelt videónk:További videóink