2018. Március 18., Vasárnap

Nemzetközi vasútmodell-kiállítás lesz Balatonfüreden augusztus utolsó hétvégéjén


A Sky Way húrtechnológia - már 2017-ben megváltoztatja a világot! - Információ -

Tíz ország modelljei láthatók augusztus utolsó hétvégéjén a balatonfüredi nemzetközi vasútmodell-kiállításon, a látogatók belepillanthatnak az apró vasútmodell-kiegészítők, váltók, figurák, fák elkészítésének folyamatába is.
Letenyei István a kiállítást szervező veszprémi vasútmodellező klub vezetőhelyettese elmondta, hogy a kiállításon 10 ország, angol, francia, német, belga, holland, osztrák, olasz, román, szlovák és hazai modellezői mutatkoznak be, a magyar mezőnyt a veszprémi, a győri a szegedi és a tapolcai modellezők képviselik.
A szervező közölte: egy 250 méter hosszú, analóg terepasztalon mintegy 400 méternyi pályahosszon, valamint egy 60 méteres digitális terepasztalon rengeteg vonat, épület és tereptárgy lesz látható Balatonfüreden a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban szombaton és vasárnap.
Letenyei István kiemelte: minden ország a saját vasútjára jellemző járművei közlekednek majd a terepasztalon, így egy nemzetközi járműparádét láthatnak a látogatók, az egyes országokra jellemző tájrészletekkel, vasútállomással, épületetekkel. Látható lesz például a közelmúltban teljesen felújított ösküi megállóhely – fűzte hozzá.
A kiállításon Fazekas Miklós, a kilencvenes évek végén elhunyt balatonfüredi vasúti forgalmi szolgálattevő többezer darabos vasúti járműveket ábrázoló képeslapgyűjteményéből is láthatnak válogatást az érdeklődők.
Letenyei István arról is beszélt, hogy az Eurotrack szervezet (Vasútmodellező Klubok Európai Szövetsége) kiállítását minden évben valamelyik tagországban rendezik meg, az idén 25 éves veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub – a szövetség egyetlen magyarországi tagja – még 2011-ben nyerte el a tárlat rendezési jogát.


Forrás:
MTI

Kiemelt videónk:További videóink