2018. Március 18., Vasárnap

Észak-koreai válság – Trump és vezető munkatársai megvitatták az Észak-Koreának adható lehetséges válaszokat


A Sky Way húrtechnológia - már 2017-ben megváltoztatja a világot! - Információ -

Donald Trump amerikai elnök és vezető munkatársai helyi idő szerint kedd este megvitatták az Észak-Koreának adható lehetséges válaszokat. 

    A megbeszélésen – a Fehér Ház közleménye szerint – jelen volt James Mattis védelmi miniszter, Herbert McMaster nemzetbiztonsági tanácsadó és Joseph Dunford a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.     Az elnöki hivatal nem bocsátkozott részletekbe, csupán azt szögezte le: az elnök és munkatársai megvitatták, milyen válaszlehetőségek vannak Észak-Korea bármely agresszív lépésére, vagy ha szükséges, hogyan lehet elejét venni annak, hogy Phenjan atomfegyverrel fenyegesse az Egyesült Államokat és szövetségeseit.
Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) a dél-koreai Yonhap hírügynökségre  hivatkozva azt jelentette, hogy Donald Trump valószínűsíthetően ellátogat az Észak-és Dél-Korea közötti demilitarizált övezethez. A Fehér Ház nem erősítette meg az értesülést.
A Fehér Ház ugyanakkor bejelentette: Trump meghozta döntését az Iránnal kötött  többhatalmi atomalku jövőjét illetően, ám ezt nem az előzetes terveknek megfelelően szerdán ismerteti, hanem valamikor a hét második felében. Akkor az elnök az Egyesült Államok új “átfogó iráni stratégiáját” vázolja majd fel.
Donald Trump egyébként kedden délután a Fehér Házban négyszemközt tanácskozott Henry Kissinger volt külügyminiszterrel, este pedig telefonon egyeztetett Theresa May brit miniszterelnökkel, aki megerősítette: Nagy-Britannia, európai partnereivel együtt, változatlanul elkötelezett a 2015-ben kötött iráni atomalku mellett, amely szerinte létfontosságú a térség biztonsága számára.


Forrás:
MTI

Kiemelt videónk:További videóink